Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Reanimatie & AED weer op de kaart

Reanimatie & AED weer op de kaart

26 juni 2022 19:15


Onder deskundige leiding van Michel van der Heijden namen 12 DHL'ers deel aan een cursusavond om in zo in het bezit te komen van het Basic Live Support certificaat.

De handen waren iets beurs de volgende dag, maar het gevoel om nu iemand in nood te kunnen helpen is erg fijn.

Tijdens corona was het natuurlijk lastig om cursussen te organiseren. Het werd wel weer de hoogste tijd want ook afgelopen seizoen zijn er een aantal situaties geweest waardoor we hier als bestuur echt weer de aandacht op wilden. Gelukkig hebben we Michel en Mariska in huis die ons altijd bijstaan met advies en hulp. Zo zijn er twee avonden georganiseerd waar in totaal 12 personen hebben deelgenomen aan de cursus AED en reanimatie.

Natuurlijk is het allemaal een beetje spannend en onwennig in het begin. Daarom was het fijn om de cursus op een vertrouwde plek te volgen samen met mensen die je al (een beetje) kent en op deze manier nog beter leert kennen. Michel was ook een uitstekende cursusleider, dat scheelt ook!

We leerden wat het allerbelangrijkst is, zonder direct de superheld uit te hangen, namelijk een veilige situatie creëren en delegeren: Bel 112 en haal de AED. Daarna begon het echte werk; leren reanimeren, beademen, AED gebruiken en dat alles in een juiste volgorde. Het was hard werken maar zo goed om dit meerdere keren met elkaar te oefenen. Fanatiek en serieus (soms met een flauwe grap tussendoor) waren we zo 2,5 uur verder en hebben we ons certificaat binnengehaald. We voelden we ons toch een beetje superhelden in de dop.

We moeten als vereniging zeker blijven investeren in deze cursussen en de basis op orde houden zoals een werkende AED en een goed gevulde EHBO koffer. We bedanken Michel en Mariska nogmaals voor hun deskundige inzet. Mocht je ooit de gelegenheid hebben om een cursus te volgen, zeker doen!

20220620_210705.jpg

20220620_223156.jpg
       Onze AED is te vinden in de hal naast de televisie.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!