spelregelbewijs

Waarom spelregelbewijs?
Een spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast zorgt het kennen van de regels voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

Welke spelers moeten het spelregelbewijs halen?
Alle spelers (man en vrouw), die geboren zijn in 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 moeten het spelregelbewijs in bezit hebben. Het is hierbij niet belangrijk of je bij de junioren of de senioren voetbalt.

Voor welke datum moet het spelregelbewijs zijn gehaald?
Voor 1 september 2021 moeten spelers met het geboortejaar 2004 het bewijs daadwerkelijk gehaald hebben. Zonder bewijs mag je niet voetballen. Dit is een regel van de KNVB en geldt voor elke vereniging.

Hoe kun je aan de slag met je spelregelbewijs?

Geboren in 2004:

Je bent verplicht om voor 1 september 2021 je spelregelbewijs te halen. Ga naar www.voetbalmasterz.nl en log in met dezelfde gegevens als waarmee je inlogt in voetbal.nl. Lukt dit niet, of weet je dit niet, vraag dan via wsjeugd@sv-dhl.nl aan met welk emailadres je in sportlink geregistreerd staat.

Als je ingelogd bent, zie je bij cursussen de cursus staan en kun je aan de slag.

Geboren na 2004:
Je bent nog niet verplicht om je spelregelbewijs te halen maar je mag het wel doen als je op een groot veld voetbalt (dus vanaf de JO13).

Wat moet je dan doen? Je stuurt een mail naar wsjeugd@sv-dhl.nl met je naam en je geboortedatum en de vraag dat je aan de slag wilt met je spelregelbewijs. Je krijgt dan een mail terug dat je bent aangemeld. Je kunt aan de slag met de cursus www.voetbalmasterz.nl

Vrijstelling
Junioren die al een BOS-diploma of een SO III-opleiding hebben gehaald krijgen vrijstelling voor het spelregelbewijs. Dit wordt automatisch verwerkt via het ledenbestand.

Neem bij vragen contact op met wedstrijdsecretaris@svdhl.nl of stuur een app naar Ilse Nefkens (0610887682)