Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsor in het zonnetje: De Keenenburgt

Sponsor in het zonnetje: De Keenenburgt

14 mei 2022 12:30


Het sponsorbord van Oude Meesters in de Klas op het hoofdveld van DHL is geen strategische marketing zet. En de keus voor DHL is allesbehalve willekeurig.

Mijn opa voetbalde al op DHL. Als klein kind mocht ik in de rust een balletje meerollen met de mannen in het elftal van mijn vader en ooms. Later reed ik op mijn skeelers iedereen in de kantine van zijn sokken, nog excuus daarvoor, en nog weer later deed ik met veel plezier mee met de oer-gezellige tennistoernooien. En laat dat nu net de plek zijn waar ik Wouter ontmoette. Ook hij komt uit een DHL-familie en samen hebben we inmiddels twee geweldige kinderen die, eerlijk is eerlijk, zelden op DHL komen, maar wel puur DHL-bloed door hun aderen hebben stromen. 

De tijden zijn veranderd. Mijn vader is vorig jaar overleden en daardoor mis ik de prachtige, droge verhalen over de biljartclub, caramboles en ‘het varken’. Hij maakte faam als ‘Sjaak-malt’ en ‘Biljartsjaak’ en droeg deze bijnamen als geuzentitels. Wouter speelt zo nu en dan nog mee met de veteranen en de tennisvereniging is er ook niet meer. Zelf kom ik zelden nog op de club. Maar de warme herinneringen aan DHL blijven. De sponsoring komt dus uit een warm hart en is heel persoonlijk. Ik ben blij om te horen dat het zo goed gaat met de club en dat heel veel kinderen nu dezelfde mooie herinneringen maken die ik heb. Een voetbalvereniging is veel meer dan een voetbalvereniging. Het is een thuis, een grote familie en een vat vol herinneringen. 

Oude Meesters in de Klas is een project waarmee we ook hopen mooie, blijvende herinneringen te planten bij kinderen. We proberen een permanente boost te geven aan het kunst- en cultuuraanbod op basisscholen. Stel je voor: je zit een jaar lang in een klas waar de Nachtwacht van Rembrandt of De Vrolijke Drinker van Frans Hals op groot formaat aan de muur hangt. Zelfs als er de rest van het jaar niet veel aandacht aan het schilderij wordt besteed, zal dit kunstwerk zich blijvend in je geheugen nestelen en de fantasie prikkelen. Wij hebben zorgvuldig acht meesterwerken uit de Rijksmuseum-collectie geselecteerd en hier laagdrempelige, humoristische en informatieve lesbrieven bij geschreven. Doordat de schilderijen na aanschaf eigendom zijn van de school, kunnen vele schoolgeneraties genieten van de meesterwerken. Meer informatie is te vinden op www.oudemeestersindeklas.nl 

Kim van Eijk-Haanappel

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!