Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Leeuw van de week

Leeuw van de week

In "De Leeuw van de Week" staat elke twee weken een lid van sv DHL in de spotlight, want wij willen graag laten zien wat voor bijzondere en leuke mensen (kinderen en volwassenen) bij onze mooie club actief zijn.

Dus vind jij het leuk om te vertellen waarom jij graag bij sv DHL speelt of op een andere manier actief bent óf wil je iemand in de spotlight zetten? Laat het ons weten en wie weet zie jij jezelf binnenkort hier terug en op onze Instagram pagina! https://www.instagram.com/svdhldelft/

Stuur een mail naar maureen.ravenhorst@svdhl.nl en wij nemen contact met je op. (Kinderen onder de 16 met toestemming ouders i.v.m. foto)


28 mei 2021
Kom eens meetrainen!

MartijnGremmen.jpg

Naam: Martijn Gremmen
DHL-relatie: Trainer/Coach JO11-2
Actief: sinds 2018

Oudste zoon Gijs begon in 2014/2015 bij de mini-F. Hij is heel even gestopt en besloot een half jaar later dat hij toch wel graag op voetbal wilde. Gelukkig kon hij na een mailtje zo weer meetrainen. "Ik ben nu 3 jaar actief als trainer/coach bij zijn team. Hij wilde dat erg graag en ik sta toch altijd langs de kant dan kan ik me net zo goed een klein beetje nuttig maken. Daarnaast heb zelf ook altijd gevoetbald en vind het spelletje erg leuk, omdat ik denk dat ik de kids nog iets kan bijbrengen. Ik vind het erg leuk dat en te zien hoe de kids zich ontwikkelen als voetballer en als mens. Gaaf om te zien hoe dit proces verloopt en hoe je soms aangenaam verrast wordt. Mijn andere zoon Mees speelt sinds dit jaar in de JO8. Ik ben met mijn dochter Lis (4 jaar) ook al bij de mini-F geweest, maar zij wilde toch liever op dansles.

DHL is een hele gemoedelijke club met veel loyale leden, waar niet alleen prestatie centraal staat, maar toch wel stiekem ambitieus genoeg is om met veel enthousiaste vrijwilligers prestatie binnen de grenzen van plezier en gezelligheid na te streven.

Tegen iedereen die zich bezighoudt met de club wil ik zeggen dat ze vooral door moeten gaan met wat ze doen. Tegen lezers die twijfelen of DHL bij hun past zou ik willen zeggen: kom gewoon eens langs train een paar keer mee of loop een tijdje mee met andere vrijwilligers als je alleen iets voor de club wil betekenen. Ik weet zeker dat je je thuis zult voelen!" 

Vrijwilligers zijn onmisbaar en ook bij sv DHL kunnen we altijd extra handen gebruiken. Kijk op deze pagina om te zien voor welke taken jij je kan aanmelden.


13  mei 2021
Al begonnen met 4 jaar!

Quinn_JO11-1.jpg

Naam: Quinn
Team: JO11-1
Actief: sinds 2014

Ik heb een oudere broer die ook bij sv DHL voetbalt, dus ik ben begonnen langs de lijn tijdens zijn voetbaltrainingen. Toen ik 4 jaar was ben ik zelf gaan trainen bij de mini-F. Daarna ben ik doorgestroomd naar de JO8 toen ik 7 jaar was. Het leuke is dat ik nog steeds met een aantal jongens in het team zit die ik al bij de mini-f heb leren kennen. We zitten dus al bijna 7 jaar met elkaar op voetbal bij sv DHL. Ik vind het erg leuk om samen met elkaar bezig te zijn, te trainen en om te voetballen. Ik sta links midden. Ik vind het leuk om acties te maken en dat ik veel kan rennen. Toen ik in de spits stond rende ik niet veel. Ik zou best veel geld willen verdienen, dus als het lukt om profvoetballer te worden zou dat wel leuk zijn. Dan wil ik wel voetballen bij Ajax of FC Barcalona. Ajax is ook mijn favoriete club en ik vind Frenkie de Jong de beste voetballer. Maar als ik geen profvoetballer word, dan weet ik nog niet wat ik dan wel wil worden. Ik vind het heel leuk dat ik Leeuw van de Week ben 😄. Mijn vader en moeder zijn allebei heel actief als vrijwilliger bij sv DHL en mijn moeder was vorige keer Leeuw van de Week. Wat ik nog meer wil vertellen is...Sinds afgelopen oktober geef ik samen met Martin Lander en mijn vader de dames van 30+ training. Dat vind ik erg leuk om te doen.

Quinn begon bij de Mini-F. Is jouw kind tussen 4 en 6 jaar ook geinteresseerd in voetbal? Iedere zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur kunnen de jongste voetballertjes gratis kennismaken met de bal, het veld, de spelregels, dribbelen, scoren, maar ook vallen, botsen en het trainen in groepsverband. Kijk hier voor meer informatie.


22  april 2021
Coördinator en verschillende commissies

IlsevanderKraaij.jpg

Naam: Ilse van der Kraaij
DHL-relatie: Coördinator JO11/JO12 en commissielid 
Actief: sinds 2013

Ilse is een bekend gezicht binnen sv DHL en al ruim 8 jaar actief als vrijwilliger. Met zoon Jeremy in de JO15-1, Zoon Quinn in de JO11-1 en man Dennis die actief is als trainer/coach bij de JO15-1 zijn zij een echt DHL gezin. Ilse is 8 jaar geleden begonnen als leider van het team van haar oudste zoon. Na 4 jaar werd ze coördinator van de JO8/JO9. Inmiddels is ze actief als coördinator van de JO11 en JO12. Als coördinator regelt ze alles rondom aanmeldingen, onderhoudt contact met trainers en ouders van de kinderen, stuurt de communicatie van het bestuur/vereniging door naar de ouders en regelt dat de teams kunnen spelen tijdens het thuistoernooi. Daarnaast is ze ook actief in de activiteitencommissie en was ze tot voor kort ook vrijwilliger bij de werkgroep ledenwerving. Ilse: ”Doordat er veel activiteiten worden georganiseerd voor de onderbouw vind ik het leuk om ook actief te zijn in de activiteitencommissie. De activiteitencommissie organiseert ook activiteiten voor de midden- en bovenbouw en senioren. Ook ben ik actief in de kledingcommissie.”

Vrijwilligers zijn onmisbaar en ook bij sv DHL kunnen we altijd extra handen gebruiken. Kijk op deze pagina om te zien voor welke taken jij je kan aanmelden.


8  april 2021
Wedstrijden spelen!

Stef_JO11-1.jpg

Naam: Stef
Team: JO11-1
Actief: sinds 2018

Stef was bijna 8 toen hij bij sv DHL begon met voetballen. Dat is inmiddels drie jaar geleden. Het leukst vindt hij het om tegen andere clubs wedstrijden te spelen, maar dat gaat nu helaas even niet door. Hij is wel blij dat er nu nog steeds genoeg dagen zijn dat hij bij DHL kan spelen. En hij vindt dat er bij DHL leuke trainers zijn. Meestal staat hij rechtsachter, maar soms wordt hij ook op een andere plek ingezet. Als hij mee kan aanvallen, lekker heen en weer kan rennen en goed overzicht heeft, heeft hij het naar zijn zin. Hij zou best profvballer willen worden en dan het liefst bij Ajax of FC Barcelona. De beste speler vindt hij Messi. Stef is alleen nog niet zeker of hij wordt uitgekozen om als profvoetballer te gaan spelen. Mocht dit dus toch niet lukken, dan wil hij wel een beroep waar hij in ieder geval met de computer kan werken. Hij hoopt vooral dat er snel weer wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Stef speelt in het JO11-1 team. Zij spelen op een (bijna) half veld in een 8 tegen 8 vorm met vaste keeper. Er wordt twee keer in de week getraind en op zaterdag een wedstrijd gespeeld. De wedstrijden duren 2 x 30 minuten, waarbij er elk kwartier een time-out is.


25  maart 2021
Scheidsrechter en coach!

AndreMook.jpg

Naam: André Mook
DHL-relatie: trainer/coach en scheidsrechter
Actief: sinds 2018

Zoon Matthijs speelt in de jo15-2 en zoon Jasper speelt in de jo12-3. Van dat laatste team is André trainer en coach. Nadat eerst Matthijs was overgestapt naar sv DHL volgde Jasper een seizoen later ook. 

André's betrokkenheid bij DHL begon eigenlijk gelijk al in het seizoen dat Matthijs voor het eerst kwam voetballen. Op verzoek van de leider van dat team werd hij gevraagd als scheidsrechter van de thuiswedstrijden, als het uitkwam. De betrokkenheid werd nog groter bij de overstap van Jasper naar DHL. Bij dat team assisteerde hij bij de trainingen en zorgde al snel als leider voor de overige zaken. Het huidige seizoen, en dan vooral voor corona, is André de leider en trainer van de 12-3.

Nadat Matthijs naar de JO13 verhuisde, besloot André om het fluiten uit te breiden naar een heel veld. toen hij deze gedachte eenmaal had uitgesproken binnen DHL was dat snel geregeld en sindsdien is André elke week wel bij een wedstrijd scheidsrechter. Naast het fluiten vlagt hij ook regelmatig, onder het motto: als ik er toch ben, kan ik net zo goed iets nuttigs doen.

André vindt het mooie van actief bezig zijn bij DHL dat hij bovenop de actie zit. Zeker als scheidsrechter zie je gewoon veel mooi voetbal. Sommige spelers zijn al erg technisch (zeker in de eerste teams) en als die hun trukendoos opengooien en je ziet dat als scheidsrechter van dichtbij, dan is dat gewoon genieten. Maar de andere kant van het spectrum is net zo mooi: de laagste teams zijn misschien niet zo technisch, maar ook die spelers blijven zich ontwikkelen. En als je dan na een paar weken weer een wedstrijd van zo’n team fluit en je ziet een duidelijke voorwaartse ontwikkeling, dan is dat gewoon mooi om mee te maken.

Het leukste aan de club vindt hij toch wel het samengevoel. Je hebt nooit het idee dat je ergens alleen voorstaat. Zeker binnen de grote groep actieve mensen is er altijd hulp te vinden. Maar dat neemt niet weg dat sommige dingen toch soms nog best wat moeite kosten. Hij hoopt dan ook dat eigenlijk elke ouder veel meer betrokken zou raken. Vele handen maken ligt werk. Het zou toch mooi zijn als een bardienst of en oproep om te vlaggen binnen een paar minuten ingevuld zou kunnen worden.

Tenslotte vind hij het goed om te zien hoe DHL met corona is omgegaan. Met man en macht is door bestuur, trainers en alle andere vrijwilligers gekeken naar wat wel mogelijk is qua voetbal. Telkens als er nieuwe ontwikkelingen waren zijn de trainingen en tijden aangepast, zodat ook andere groepen weer aan het voetballen konden. Dat laat zien dat we binnen DHL met iedereen bezig zijn en een ieder het beste willen bieden binnen de mogelijkheden die er zijn. Dit dat maakt DHL een hele mooie club!

Vrijwilligers zijn onmisbaar en ook bij sv DHL kunnen we altijd extra handen gebruiken. Kijk op deze pagina om te zien voor welke taken jij je kan aanmelden.


11  maart 2021
Een middenvelder uit de JO12-1!

Maks_JO12-1.jpg

Naam: Maks
Team: JO12-1
Actief sinds: 2016

Maks is al 5 jaar actief bij sv DHL. Hij is op zijn 6e begonnen en speelt nu bij de JO12-1. Hoewel hij nog niet echt een vaste positie heeft speelt hij het liefst op het middenveld. Bijna alle trainingen is Maks aanwezig en die vindt hij dan ook erg leuk, al speelt hij het liefst wedstrijden. Hopelijk kunnen er binnenkort weer wedstrijden tegen andere clubs gespeeld worden. Vooral een goede sfeer in de groep is belangrijk, zegt hij. Hij weet nog niet zo zeker of hij later profvoetballer wil worden, maar zijn favoriete club is in ieder geval sv DHL. En hij is zelf natuurlijk zijn favoriete speler 😉.

De teams uit de JO12 spelen op een (bijna) half veld in een 8 tegen 8 vorm met vaste keeper. Er wordt twee keer in de week getraind en op zaterdag een wedstrijd gespeeld. De wedstrijden duren 2 x 30 minuten, waarbij er elk kwartier een time-out is.


25  februari 2021
Een van onze actieve vrijwilligers!

AstridKroon.jpg

Naam: Astrid Kroon
DHL-relatie: Zeer actieve vrijwilliger
Actief: sinds 2016

Astrid Kroon is een van onze actieve vrijwilligers. Ze is trainer/coach van de JO15-2, actief lid van de barcommissie en vertrouwenspersoon binnen de club. Daarnaast is ze vaak te vinden op onze evenementen, zoals tijdens jeugdtoernooien en het buitenspelweekend, en draait ze ook haar hand niet om voor vlaggen of spelbegeleiding tijdens de wedstrijden van haar zoons. Haar oudste zoon Luuk is keeper van de JO15-2 en haar jongste zoon Ruben speelt in de JO11-1.

Toen haar jongste zoon begon met voetbal was ze trainer/coach bij zijn JO8 en JO9 teams. Inmiddels is ze trainer/coach van het team van haar oudste zoon, samen met Christel Koene. Lastig, want door Corona werden vorig jaar halverwege het seizoen alle wedstrijden en trainingen geschrapt en wedstrijden worden nu alleen nog onderling gespeeld, zoals bij heel de jeugd.

Voordat de kantine moest sluiten was Astrid vaak in het weekend te vinden in de keuken. Daar zorgde ze ervoor dat alle snacks, tosti’s en belegde broodjes uitgeserveerd konden worden. Ook de leeuwenbollenactie van afgelopen jaarwisseling kwam van haar hand. Astrid is dus met recht een onmisbare vrijwilliger te noemen!

Astrid: ”Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk voor clubs als sv DHL. Door de vrijwilligers van onze club worden er regelmatig leuke events georganiseerd en kunnen de leden, ondanks Corona, toch in contact blijven met de club en voor een financiële ondersteuning zorgen in deze lastige tijd. Bij sv DHL is een hele actieve club vrijwilligers aan het werk en het zijn stuk voor stuk leuke mensen die het onderling ook gezellig met elkaar hebben. De onderlinge communicatie is goed en daardoor weten we elkaar te vinden om nog steeds activiteiten te blijven organiseren.”

Vrijwilligers zijn onmisbaar en ook bij sv DHL kunnen we altijd extra handen gebruiken. Kijk op deze pagina om te zien voor welke taken jij je kan aanmelden.

 


11 februari 2021
Een van de aanvallers uit de JO11-1!

RJ_JO11-1.jpg

Naam: RJ
Team: JO11-1
Actief sinds: 2019

RJ is een echte spits. Deze razendsnelle aanvaller heeft al heel wat doelpunten op zijn naam staan. Hij wil graag profvoetballer worden en zijn favoriete club is Barcelona. Daar zou hij later heel graag willen spelen. Een favoriete voetballer heeft hij niet echt. RJ heeft het erg naar zijn zin bij DHL. Hij is nu met zijn tweede seizoen bij onze club bezig. Het leukst vindt hij dat het een teamsport is en ook vindt hij het erg leuk om nieuwe technieken te leren. Volgens zijn trainer is hij altijd vrolijk en toont hij een hele goede inzet. Een echte Leeuw van de Week dus!

RJ speelt in het JO11-1 team. Zij spelen op een (bijna) half veld in een 8 tegen 8 vorm met vaste keeper. Er wordt twee keer in de week getraind en op zaterdag een wedstrijd gespeeld. De wedstrijden duren 2 x 30 minuten, waarbij er elk kwartier een time-out is.


28 januari 2021
We trappen deze rubriek af met onze voorzitter!

PauldeBree3.jpg

Naam: Paul de Bree
DHL-relatie: Voorzitter
Actief: sinds 1962

Ik ben in 1962 als voetballer begonnen bij sv DHL. Eerst als junior, daarna senior en uiteindelijk heb ik tot mijn 55e gevoetbald bij sv DHL en daarna nog een jaar of 6 in de 7 tegen 7 competitie meegedaan. Ik loop dus al heel wat jaren mee op de club. Toen ik begon met voetballen was sv DHL een katholieke club. Vroeger was dat een reden om bij een bepaalde club te gaan spelen. Tegenwoordig wordt het veel meer bepaald door de locatie. Je ziet nu dat de jeugd vaak begint bij de club die dicht bij huis ligt. 

Ik ben ook leider geweest, maar dat vond ik niet zo leuk. Daarnaast ging ik rond die tijd trouwen en het leiderschap combineren met zelf voetballen en een gezin kostte teveel tijd. Tot 1997, toen vroegen ze of ik iets voor de jeugd wilde doen en ben ik jeugdvoorzitter geworden. Ik nam toen ook plaats in het bestuur, ben uiteindelijk nog penningmeester geweest en daarna doorgestroomd als voorzitter. Met een kleine pauze nu alweer zo'n 15 jaar. Groen-witte genen noemen ze dat.

Er is in die tijd wel heel veel veranderd. Vroeger waren er wel 12 senioren teams op zondag. Langzaam veranderde dat. De club liep een beetje leeg en rond 2008/2009, tijdens de financiële crisis, raakten we wat grote sponsors kwijt en er was ook weinig jeugd-aanwas. We hebben toen echt een moeilijke tijd gehad, want sv DHL stond eigenlijk op omvallen. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en een herstelplan gemaakt. We hebben dat aan de gemeente voorgelegd en met hun steun konden we het herstelplan in werking stellen. Dankzij de inzet van velen is de club weer opgekrabbeld. Er waren veel mooie nieuwe initiatieven, zoals bijvoorbeeld de mini-F die werd opgestart en ook de aanwas uit de nieuwe wijk Ypenburg zorgde voor een nieuwe impuls.

We proberen er voor te zorgen dat iedereen het ook echt naar zijn zin heeft bij sv DHL. Je kan het nooit bij iedereen voor elkaar krijgen, maar ik hoor dat de meeste leden hier met plezier komen. Daarnaast vind ik wel dat er soms iets meer ambitie in mag zitten. Natuurlijk niet ten koste van het plezier, maar op sportief gebied moet je ook wel een beetje een drive hebben om iets te bereiken. En daarnaast moeten jeugd en senioren die deze ambitie minder hebben wel het gevoel houden dat ze er ook bij horen. Die mix is soms lastig te vinden, ook voor ons als bestuur. Je wilt graag meetellen in de competities en vooral de jeugd gaat toch met meer plezier naar een wedstrijd als ze niet elke week verliezen. 

De afgelopen jaren zijn er veel stappen gezet op facilitair gebied. Een nieuwe mat op veld 1, de tennisvelden die zijn omgegooid naar een half veld, de nieuwbouw van het clubgebouw, nieuwe ledverlichting en uiteindelijk straks ook op veld 3 kunstgras. Daarmee hebben we echt stappen gezet. Daarnaast wordt het clubgebouw ook gebruikt door een naschoolse opvang, hebben we twee keer in de week een loopclub en, sinds kort, een skiclub die gebruik maken van de ruimte en er staan survival-rekken langs de velden voor een survivalclub. Daardoor heeft de club ook een belangrijke maatschappelijke rol in de regio. Het contact met de buur-verenigingen is in de loop der jaren ook veel beter geworden. Af en toe een veld aan elkaar uitlenen is geen probleem.

Corona heeft dit jaar natuurlijk veel invloed gehad. Alle competities werd stopgezet en er waren tijdelijk geen trainingen meer. Je ondergaat het, want je weet dat het moet, maar met z'n allen probeer je dan toch de club levend te houden. En dat is dan zo mooi bij sv DHL; er staan dan altijd mensen op die mooie initiatieven hebben. Als bestuur blijf je verantwoordelijk, maar als het goede ideeën zijn dan moet je dat ook faciliteren. Neem bijvoorbeeld de oliebollenactie van oud & nieuw. Je bent toch even benieuwd of dat wel loopt, maar ze hadden een goed plan en gebruikten de kantine voor het bakken, de website en social media voor promotie en uiteindelijk hebben ze 1200 oliebollen en  250 beignets verkocht. Ook de clinics voor de jeugd die in de kerstvakantie werden georganiseerd zijn heel goed bevallen en het is leuk om te zien hoe enthousiast die kinderen zijn. Allemaal initiatieven die uit de club komen en dat geeft echt wel aan dat de club leeft.

En dan de toekomst. Mijn rol als voorzitter zal geen tien jaar meer duren, inmiddels mag het stokje best overgenomen worden en zijn we langzaam aan het kijken naar een opvolger. Op het gebied van clubambities hoop ik dat ons eerste elftal zich uiteindelijk naar de tweede klasse kan opwerken. Dan tellen we echt mee en zetten we sv DHL nog beter op de kaart. Ik hoop dat sv DHL wel een echte vereniging blijft. Geen grote vereniging die je bijna als een bedrijf moet runnen, waardoor het onpersoonlijk kan worden. Er mag natuurlijk nog groei in zitten, maar het moet in de huidige cultuur blijven passen. En dat sv DHL de leukste club van Delft wordt. Er lopen heel veel hele leuke mensen rond bij sv DHL en daar krijg je zelf ook heel veel energie van. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!